ابعاد زيست محيطي اجراي طرح تله كابين استان يزد بررسي شد
یزدفردا:ابعاد زيست محيطي اجراي طرح تله كابين استان يزد در طزرجان شهرستان تفت با حضور نمايندگان تشكلهاي زيست محيطي ، مجري طرح و دستگاههاي مرتبط در محل خبرگزاري جمهوري اسلامي يزد بررسي شد.
عضو جمعيت جنگلباني ايران شعبه يزد در اين نشست گفت: مكان اجراي اين طرح در طزرجان تفت مشخص شده كه لازماست براساس استعداديابي منطقه تعيين شود.
" محمد علي دهقاني " ، برفخانه طزرجان را منظرگاه دشت يزد اردكان و برگ اول شناسنامه طبيعي استان يزد خواند و افزود: اين اثر طبيعي استان در خاورميانه منحصر به فرد است لذا هرگونه تغييراتي در آن بايد براساس آمايش سرزمين صورت گيرد و منافع عمومي و حريم حفاظتي طبيعت استان حفظ شود.
وي اضافه كرد: اين منطقه فوقالعاده در جهت اكوتوريستم و جذب گردشگر از اهميت بالايي برخوردار بوده و لازم است منطبق با چارچوب ضوابط فني و زيست محيطي عمليات ديگر در آن صورت پذيرد.
دهقاني اظهار داشت: ايجاد تله كابين در برفخانه طرزجان موجب تجمع قابل توجه گردشگران در اين حوزه و توليد حجم زياد فاضلاب و زباله ميشود.
مدير روابط عمومي ادارهكل منابع طبيعياستان يزد نيز گفت: اجراي طرحهاي عمراني بايد با ملاحظات زيست محيطي همراه باشد و تعهدات مجريان بصورت شفاف اطلاع رساني شود.
" مسعود طوفان " افزود: جاي مسرت است كه براي اولين بار در استان يزد بررسي ابعاد زيست محيطي يك طرح عمراني از منظرگاههاي مختلف وتوسط رسانهها در معرض قضاوت افكار عمومي قرار ميگيرد.
وي در ادامه ، چشمانداز طبيعي قله شيركوه و برفخانه طزرجان را دو اثر ناب طبيعي و منحصر به فرد استان يزد خواند و اظهار داشت: اجراي طرحهاي اكوتوريستي در اين منطقه با حساسيت از سوي مردم، نخبگان فكري استان و نيز دستگاههاي مسول همراه است.
دبير هيات كوهنوردي يزد نيز گفت: با اجراي طرح تله كابين مخالف نيستيم بلكهبايد مكانآن تغيير يابد و جايي باشد كه به منابع طبيعي و محيط زيست صدمه نزند.
" حسين صابري " افزود: حمايت از صنعت گردشگري و زمينهسازي جذب توريسم از وظايف همگي است ليكن رعايت اصول زيست محيطي اجتناب ناپذير است.
معاون محيط انساني اداره كل حفاظت محيط زيست استان يزد نيز در اين نشست گفت: پروژه تله كابين طزرجان تفت فروردين ۸۵در كارگروه شهرسازي و معماري استان تصويب و محيط زيست نيز با كليات طرح در حوزه شهرستان تفت موافقت نمود و منتظر گزارش ارزيابي است.
" سيد حسين السادات موسوي " ، با اشاره به اينكه طرح در حال حاضر در حد مكان يابي است ، اظهار داشت: مجريان طرح طبق تعهد از سوي سازمان مسكن و شهرسازي و امور اراضي حق اجراي عمليات فيزيكي و تاسيسات را در محل مشخص شده ندارند.
ويازنمايندگان و تشكلهاي زيست محيطي خواست: نقطه نظرات خود را به صورت مكتوب به اين اداره كل ارائه نمايند تا در تصميم گيريها منظور وديده شود.
موسوي افزود: گزارش ارزيابي زيست محيطي براي تاييد نهايي به دفتر ارزيابي سازمان محيط زيست ارسال خواهد شد كه در آنجا با حضور نمايندگان دستگاههاي مختلف و نيز اساتيد دانشگاهي بررسي نهايي ميشود.
نماينده جمعيت ميهن سبز هم در اين نشست گفت: با طرح تله كابين در استان مخالف نيستيم ، اما در مورد مكان آن بايد تمامي مسائل حفظ محيط و منابع طبيعي در نظر گرفته شود.
"مرتضي جعفري" ، اجراي طرح تلهكابين در منطقه برفخانه طزرجان و شيركوه را باتوجه به شرايط منحصر به فرد اين مناطق به ضرر محيط زيست عنوان كرد.
مجري طرح تله كابين در استان يزد نيز به تشريح جايگاه و ضرورت ارزيابي اثرات زيست محيطي طرح پرداخت و افزود: محل قبلي اجراي اين طرح در برفخانه طراحي شده بود كه اين مكان باتوجه به اعتراضات مردم و تشكلهاي زيست محيطي تغيير كرد.
" جواد صديقي " افزود: مكان جديد تله كابين با فاصله چهار هزار متري از برفخانه است كه اميدواريم نظر دوستداران محيط زيست را تامين ميكند.
وي گفت: احداث اين تله كابين علاوه بر ايجاد نشاط و پرنمودن اوقات فراغت ، در جذب گردشگران داخلي و خارجي كشور نقش بسزايي دارد.
صديقي از تشكلهاي زيست محيطي خواست كه نقطه نظرات خود را به آنها ارائه نمايند تا در اجراي برنامه ريزي طرح مورد استفاده قرار گيرد.
وي افزود: زمين طرح به ما اجاره داده شد تا كارهاي مطالعات و مقدمات در آن مكان انجام شود.
اجراي پروژه تلهكابين استان يزد از مهرماه سال ۸۶با مكانيابي و مطالعه طرح آغاز شد كه با مخالفتهاي اهالي روستاهاي در مسير به دليل مشكلات جانبي تشكلهاي مردم نهاد دوستدار طبيعت با استناد به برهم خوردن طبيعت منطقه و همچنين دستگاههاي مرتبط مبني بر تعهدات مجري در قبال عواقب و اثرات اين طرح بر طبيعت روبرو شدهاست .
یزدفردا
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
جمعه 17,ژانویه,2025